Neler yeni

Çocuğumla İlişkim Nasıl? Nasıl Daha İyi Olabilir?- 11.12.2011 Pazar

Ayşe86

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
3,577
Beğeniler
4
#1
Detay

Çocuktan hangi yaşta ne beklemeliyiz?
Bağlanma biçimleri ve etkileri nedir?
Pozitif disiplin nedir nasıl uygulanır?
Davranışsal sorunlarla başa çıkma için ne yapılabilir?
Okul ve eğitimle ilgili neye göre karar verilebilir?
Ebeveyn olarak stres ve öfke ile başa çıkmayı nasıl öğrenebilirim?
Sizi nasıl yetiştirdiler?
Sizin anne babalık stiliniz nedir?
Etkin zaman kullanımı için ne yapılabilir?
Diğer anne babalarla bilgi paylaşımı
gibi soruların cevap bulacağı bir anne baba eğitimine katılmak ister misiniz?


Ailede; anne babanın çocukla ve birbirleriyle nasıl iletişim kurdukları, yaşanan sorunlara nasıl çözüm buldukları, çocuğun aile içinde bir birey olarak kabul edilip edilmediği, sevginin nasıl ifade edildiği, aile üyelerinin mutluluğunu ve sorunlarla başa çıkma kapasitesini etkileyen etmenlerdir.



Yer: Altis Danışmanlık

Bağdat Caddesi No: 176 Gürkan apt. Kat:1 Daire: 5 Selamiçeşme Kadıköy

Oturum tarihi ve saati: 11 Aralık 2011 Pazar Saat 10:00-17:00

Son Başvuru Tarihi: 9 Aralık Cuma- Saat 18:00

Kayıt ve Bilgi İçin Telefon: 0216 368 90 01 - 0216 368 90 02


Eğitimciler:
REFİKA YAZGAÇ Uzm. Psikolojik Danışman/Psikodramatist/Aile Terapisti

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünde lisansı, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Davranış Bilimlerinde Yüksek Lisansını tamamladı.

Çalışma hayatına Surp Pirgiç Ermeni hastanesi ve Marmara Üniversitesi hastanesinde görev yaparak başladı. İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri vakfında yöneticilik ve danışmanlık, Birleşmiş Milletler SOMARC Kadın Sağlığı Projesinde Saha koordinatörlüğü yaptı. Aile Mahkemelerinde bilirkişilik, çeşitli Psikolojik Danışma Merkezleri ve Huzurevlerinde Danışmanlık yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çeşitli okullarda psikolojik danışman olarak çalıştı.

Kognitif Davranışçı Terapi, Evlilik ve Aile Terapisi, EMDR Terapisi, Hipnoterapi, ABD’de Ohio eyaleti Cleveland Arabuluculuk Merkezinde ve Türkiye Arabuluculuk Derneğinde Arabuluculuk eğitimleri aldı. IPI Zerka Moreno Psikodrama Enstitüsünden eğitimlerini tamamlayarak psikodramatist oldu. Halen Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Maltepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışan Yazgaç’ın yurt içi ve yurt dışı yayınları bulunmaktadır.





ÇİĞDEM TOKSOY Psikolog/Çift ve Aile Terapisti

1974’de Kadıköy Maarif Kolejini, 1978’de Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi.

1988 yılında Eti Çocuk Evini kurarak 16 yıl sürecek anaokulu serüvenine başladı. 1997 - 2001 yılları arasında da eş zamanlı olarak Pembe Panter çocuk evinde yönetici ortak olarak çalıştı. Bu dönemde çocuklar için yaratıcı drama eğitimleri aldı, Grup Psikoterapileri Derneğinin psikodrama çalışma gruplarına katıldı.

Yuva yöneticiliği döneminde aile içi ilişkilerin çocuklar üzerindeki etkisini yoğun bir biçimde gözlemleyerek aile terapisti olmaya karar verdi ve mesleki eğitimlerini bu konuda yoğunlaştırdı.

BAKIŞ Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile İsrail NORD COPE CENTER’in ortaklaşa düzenledikleri Temel ve İleri Aile Terapisi, Boşanma Arabuluculuğu, ODTÜ- SEM den Temel Aile Terapisi, Prof Mehmet Sungur’dan Bilişsel Davranışçı Terapi temel eğitimlerini tamamladı. Bu sertifikalı eğitimlerin yanı sıra çok sayıda Türk ve yabancı eğitimcinin çalışma gruplarında ilişki terapileri eğitimleri aldı. Aldığı farklı eğitimlerden birisi IMAGO teorisi kapsamında Hedi ve Yumi Schleifer çiftinden aldığı Tikkun İlişki Terapisi eğitimidir.

2004-2009 yılları arasında Aile Mahkemelerinde çalışarak 500’ün üzerinde boşanma davasında bilirkişilik yaptı.

IFTA genel sekreteri William Hiebert ten aldığı süpervizörlük eğitimini tamamlama aşamasındadır.

Bir grup meslektaşı ile birlikte Türkiye’de aile terapisi eğitimi ve hizmetinin standardının oluşturulması konusunda çalışmalara devam etmektedir.

Çalışma alanları temel olarak çift ve aile terapileridir. Bu bağlamda evlilik öncesi danışmanlığı, çift terapisi, küçük ve ergen çocuklu aileler, ilişki sorunu yaşayan ebeveynler ve yetişkin çocukları ile boşanma arabuluculuğu konularında terapi ve danışmanlık yapmaktadır.

İlişki Psikoterapileri Enstitüsünün eğitmenlerinden birisidir.

İyi derecede İngilizce bildiği için bu dilde konuşan yabancı danışanlar ile de çalışmaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×