Neler yeni

Kalp Sağlığınız İçin Spor Yapın

Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,932
Beğeniler
5
#1
Kalp Sağlığınız İçin Spor Yapın


Sağlığınızı korumak ve sağlıklı yaşamak için spor yapmak en iyi yöntemlerden birisidir. Spor sayesinde hem zinde kalmanızı sağlamış hemde sağlığınızı korumuş olursunuz.

Aynı zamanda spor sayesinde bir çok organınızın da sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. En önemli organlarınızdan biri olan kalp de tabiki buna dahildir. Kalp sağlığını korumanın en önemli yollarından birisi spor yapmaktır. Düzenli olarak yürüyüş yapmak ya da bisiklet sürmek kalbiniz için hayli faydalıdır.

Kalbiniz için, dayanaklılığınızı ve kondisyonunuzu yavaş ama düzenli ve istikrarlı olarak güçlendiren spor türlerini seçmek en yararlı yoldur. Başlangıç için kendinizi ve kalbinizi çok fazla yormayan spor türlerinden yana tercihinizi kullanmalısınız. Zamanla vücudunuzun dayanıklılığı ve kondisyonu arttığında örneğin koşmalara da başlayabilirsiniz. Bu tarz spor türleri kondisyon sporları olarak adlandırılır. Kondisyon sporları kan dolaşım sistemini güçlendirirler ve kalp kaslarını çalıştırırlar. Bu sayede gayet etkili bir şekilde kalp ve kan dolaşımı hastalıklarının önüne geçilir.

Yapılan araştırmalar fiziksel olarak aktif kişilerde daha az yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları gözlendiğini ortaya çıkarmıştır. Ayrıca kondisyon sporlarının bir diğer yararı arterlerde kendini gösterir. Bu tür sporların arterleri genç tuttuğu ortaya çıkmıştır.

Düzenli bir şekilde spor yapan kişiler kan damarlarının esnek olmalarını sağlayıp kan dolaşımını da bu sayede kolaylaştırmış olurlar. Bunun yanı sıra spor sayesinde fazla kilolarınızdan kurtulup bazı hastalıklara yakalanma riskini minimuma indirmiş olursunuz.

Alıntı.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×