Neler yeni

MEB 'den 60-66 Aylık Açıklaması

Katılım
27 Haz 2013
Mesajlar
834
Beğeniler
1
#1
"60-66 aylık öğrencilerin okula başlamasına ilişkin yeni bir uygulamanın getirileceği" yönündeki yanıltıcı haberler ulusal basında yer almaktadır.''

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
01.07.2013



BASIN AÇIKLAMASI
Bugünlerde ulusal basında yer alan "60-66 aylıköğrencilerinokula başlamasına ilişkin yeni bir uygulamanın getirileceği" yönündeki yanıltıcı haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.
Öncelikle hatırlatmak isteriz ki, 4+4+4 eğitim sistemi Türkiye'deki zorunlu eğitim süresinin AB ve OECD ülkelerinin ortalamasına yükseltilmesi ve öğrencilerin daha nitelikli eğitim ortamına kavuşması temel amacıyla oluşturulmuştur. İlk olarak 2012-2013 eğitim – öğretim yılında yürürlüğe sokulan 4+4+4 eğitimsistemi, geride bıraktığımız eğitim yılı içinde, başta okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm Bakanlık personeli tarafından büyük bir kararlılıklave fedakârlıkla uygulanmış; gerek nicel gerekse nitel göstergeler açısından büyük başarılar sağlanmıştır.
Söz konusu eğitim – öğretim yılı boyunca, bilimsel yöntemlere uygun olarak hazırlanan veuygulamadan kaynaklanan aksaklıkları gidermeye yönelik tedbirleri içeren kurumsal değerlendirmeler yapılmış, ihtiyaç duyulan alanlarla ya da tespit edilen eksikliklerle ilgili düzenlemelergerçekleştirilmiştir.
Bu kapsamda, sınıflarda farklı ay gruplarındançocukların bir arada olmasının yaratabileceği olası sorunların önüne geçmek amacıyla, fiziki mekânı uygun olan okullarda yaşgruplarına göre sınıflaroluşturulmuştur.
Yeni sistemde, okula başlayan 60-66 aylık yaş grubuna göre özelleştirilmiş yöntemler uygulanmış ve çocuklarınokula daha rahatbir şekilde adapte olmalarını sağlamak üzere "uyum ve hazırlık materyalleri" geliştirilmiştir. Öğrencilerin bir oyun ortamında ve eğlencelibir şekilde okula adaptasyonlarını hedefleyen bu materyaller, okulun ilk üç ayı boyunca çocukların okullardakiakademik eğitime hazırlanmalarını sağlamıştır.
Bu gerçeklerışığında, eğitimalanının çağdaş değerlere ve bilimsel ölçütlere uygun olarak yeniden ve daha güçlübir biçimde organize edilmesine ilişkin 4+4+4 eğitim sistemiile 60-66 aylık öğrencilerin okula devamlılığının sağlanmasına yönelik uygulama, bundan sonraki eğitim öğretim dönemlerinde de aynı kararlılıkla sürdürülecek olup, Bakanlığımızın gündeminde söz konusu sistemden uzaklaşma veya geriye dönüş anlamına gelebilecek bir çalışma veya düzenleme bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Alıntı Personelmeb



 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×