Neler yeni

Nesneleri Sayabilme - Arabistan Buğdayları

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Arabistan Buğdayları


Oyuncu Sayısı: 10-30

Oyun Yeri: Sınıf veya bahçe


BA Amaç 9. Nesneleri sayabilme
Kazanımlar
1. 20 içinde ileriye doğru birer birer ritmik sayar.


Bu oyun kızların aralarında oynadığı bir oyun olup, cinsiyet ayrımı yapılmaması açısından tekerlemede geçen ''KIZ SENİ ALMAYA GELDİM'' sözleri değiştirilmiştir.


OYNANIŞ: Çocuklar çember olur. Bir ebe seçilir. Ebe, çemberin dışında sekerek dolaşmaya başlarken, oyuncular ritimli el çırpar. Ebe, aşağıdaki oyun tekerlemesini söyler.


Arabistan buğ-dayları

Severler, sev-diğini

Çocuğum seni al-maya geldim. [/B

Halini sor-maya geldim.

Ararlar, tararlar

En güzelini seçerler. (sekmeyi bırakıp durur.çemberin neresinde kalmışsa o çocuğun arkasında durur)

Çık, aradan, gel peşimden. (bu sözleri söylerken omuzuna vurup bu sözleri söyler. omuzuna dokunulan çocuk, arkadaşlarının arasından çıkıp, ebenin arkasına takılıp, giysisinden tutar.)


Bir çocuğum oldu. (ebe arkasına bakıp, sayar. Oyunun tekerlemesi yenibaştan başlar. Her çocuk eklenişinde sayma işine devam edilir. En son çocuk da ebenin arkasına geçtikten sonra ebe ''.......çocuğum oldu'', der. Hep birlikte sekerek dolaşırlar. Kuyruk kopmadan dolaşmak önemlidir. Kuyruğu koparan ebe olamaz. Bu nedenle oyun başlamadan oyunun bu kuralı çocuklara açıklanmalıdır.

Öğretmenin BA A9 K:1 kazanımına çocukları ulşatıması için kullanabileceği ve her çocuğu gözlemleyebileceği eski oyunlarımızdan biridir.


Hareketli Oyunlar Arşivimden.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×