Neler yeni

Resmi Açıklama (Lütfen Bizi Başkalarıyla KARIŞTIRMAYIN)

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
Değerli Okul Öncesi Öğretmenleri ve Öğrenci Arkadaşlar;

Bir çok üyeye tek tek izah etmekten yorulduğumuz için genel bir açıklama yapma gereği duyduk.

LÜTFEN BİZİ BAŞKA SİTELERLE VE GRUPLARLA KARIŞTIRMAYINIZ !!!

www.onceokuloncesi.com
olarak 2,5 yıldır okul öncesi eğitim alanında bir çok faaliyette bulunduk ve şimdi www.okuloncesinet ile de sizlerle olmaya devam ediyoruz.
Ancak okul öncesi eğitim alanında tek faaliyet gösteren web sitesi biz değiliz. Türkiye genelinde okul öncesi eğitim alanında eğitim semineri düzenleyen tek firma da biz değiliz.

Okul öncesi eğitim alanında faaliyet gösteren bir çok web sitesi, grup ve kuruluş mevcuttur. Ve bu güne kadar bu site ve kuruluşların BAZILARININ yaptıkları yanlışlar yüzünden HAKSIZ yere biz eleştiriliyoruz. YAPMADIĞIMIZ FAALİYETLERDEN DOLAYI HAKSIZ YERE ELEŞTİRİ ALIYORUZ…. BU YÜZDEN BİZİ BAŞKALARIYLA KARIŞTIRMAMANIZI RİCA EDİYORUZ…

Bu konulardan bir tanesi Eğitim Semineri Konusudur.

"Önce Okul Öncesi Eğitim Seminerleri", "Önce Okul Öncesi Eğitim Danışmanlık Hizmetleri" tarafından belli kalite standartlarında, belli ilke ve prosedürlerde gerçekleşmektedir.

"Önce Okul Öncesi Eğitim Danışmanlık Hizmetleri" firmamız tarafından bugüne kadar ALNIMIZIN AKIYLA Türkiye genelinde 19 adet eğitim semineri düzenledik.

Önce Okul Öncesi Eğitim Danışmanlık Hizmetleri, devlete vergisini veren, yaptığı işte kaliteyi temel alan saygın bir kuruluştur.

Ancak bizim gibi eğitim seminerleri düzenleyen başka grupların yaptıkları yanlışlar nedeniyle bizim organize ettiğimiz veya edeceğimiz seminerlere olumsuz eleştiriler gelmektedir. Yapmadığımız yanlışlar yüzünden eleştirilmek hem firmamız prestijini hem de insanlar üzerindeki saygınlığımızı zedelemektedir.


NEDİR BU ELEŞTİRİLER?

Söz konusu kişiler, kurumlar veya grupların isimlerini teleffuz etmek istemiyoruz. Ancak gerekirse isim vermekten çekinmeyeceğimizi de belirtmek isteriz.

>Birileri seminer düzenliyor katılım belgelerini vermiyor veya veremiyor, madur kişiler onlarla bizi karıştırarak bizi eleştiriyor. Sonuç olarak ya bize telefon ediyor ya mail atıyor; "Şu seminerinize katıldık. Belgelerimizi alamadık. Bu sefer belgelerimizi alacak mıyız?" diyorlar. Halbuki bahsedilen tarihte ve yerde bizim seminerimiz olmamıştır, bizim seminerimiz değildi o diye defalarca açıklamak zorunda kalıyoruz. Bizim düzenlediğimiz hiçbir seminerde bu tür şeyler yaşanmamıştır. Seminerimize katılan katılımcılar belgelerini seminer sonrasında almışlardır.


> Birileri seminer düzenliyor, bir takım vaatlerde bulunuyor. Vaatler gerçekleşmeyince söz konusu seminerlere katılanlar bizimle o seminerleri düzenleyen kişileri karıştırarak şikayetlerini bize yöneltiyorlar. Sayısız mail ve mesaj aldık, "Şu seminerinize katıldım, bana şifre verileceği söylendi şifremiz halen gelmedi" gibi. Defalarca "başkasıyla karıştırıyorsunuz kayıt olduğunuz telefon numaralarını arayın, şikayetlerinizi onlara bildirin. O seminerleri biz düzenlemedik" şeklinde açıklamalarımıza rağmen, organizasyonda başarılı olaman kurumlar yüzünden yaşadığımız sıkıntılar bitmek tükenmek bilmiyor. "Önce Okul Öncesi" seminerlerinde seminer başında vaat edilen ne varsa seminerde o gerçeklemiştir. Bu gibi sorunlarla bugüne kadar hiç karşılaşmadık.


>Birileri seminer düzenliyor, kişiler ayakta kalıyor ya da yer bulamıyor, daha sonra geliyor, "Seminerinize katıldım ama ayakta kaldım, rezil oldum" gibi şikayetler bildiriyorlar. Biraz konuşunca o seminerin bizim seminerimiz olmadığını anlıyorlar. Bugüne kadar düzenlediğimiz tüm "Önce Okul Öncesi Eğitim" seminerlerimizde seminer gününden bir iki gün önce katılımcılara koltuk numarası veriyoruz. Herkes yerini biliyor. Kimse mağdur olmuyor.

> Birileri seminer düzenliyor, katılım belgeleriniz kargoyla gönderilecek deniyor. Kişilere katılım belgeleri gelmeyince bize şikayet yazısı yazıyor. "Paramı aldınız, katılım belgelerimi göndereceğinizi söylediniz, göndermediniz" diyor. Hatta "Sizi mahkemeye vereceğim" diyor. "Hangi seminerden bahsediyorsunuz" dediğimizde netice ortaya çıkıyor. Katılımcının katıldığı seminer bizim seminerimiz değil başka kişilerin semineri olduğu ortaya çıkıyor. Bizim düzenlediğimiz seminerlerin hiç birinde katılım belgeleri kargoyla gönderilmiyor. Kişiler seminer sonunda katılım belgelerini alıp evlerine gidiyorlar. Bugüne kadar hep böyle olmuştur.

> Birileri yetkileri dışında orff semineri verdiklerini iddia ediyor. Sayısız seminer düzenliyor. "Orff schulwerk merkezi yetkilisi bu düzenlediğiniz seminerler orff semineri değildir" diye söz konusu kişilere mesaj yazıyor. Daha sonra bizim siteye gelip bizim sitede böyle mesajlar yazılıyor. Şikayet eden yetkiliyle görüşünce olay ortaya çıkıyor. Konunun bizimle alakası yok. Bizim düzenlediğimiz seminerlerde seminer konuları özenle seçilir. Ve konunun uzmanları tarafından seminer sunulur. Bunları daha önceki seminer konularımıza ve konuşmacılarımıza da bakarak anlayabilirsiniz.

Bunlar gibi sayısız şikayet geliyor. Bunların kanıtları da mevcuttur. Facebook sayfamızda, sitemizde, mail kutumuzda yazılan bu yazıların printscreen yöntemiyle fotoğraflarını çektik. Kişilerin isimlerini ifşa etmemek adına burada yayınlamıyoruz. Ama eğer gerek duyulursa bunları da yayınlamaktan çekinmeyiz.

LÜTFEN ARTIK… YAPMADIĞIMIZ ŞEYLER YÜZÜNDEN YARGILANMAK İSTEMİYORUZ….

Bu üstte yazılan şikayet konuları şikayetlerini dile getirenlerin yazdıklarıdır. Daha şikayetçi olup da yazmayan daha bir çok kişi vardır. "Önce Okul Öncesi Ekibi" olarak işimizi profesyonelce, özveri ile sadece maddiyatı düşünmeden en iyi kalitede gerçekleştirme çabası içerisindeyiz. Seminerlerimize katılanlar bunun bilincindedirler. Ancak bu tür olumsuzluklar ekibimizin, firmamızın, isimlerimizin prestijine ve saygınlığına gölge düşürmektedir. BUNLARI HAKETMİYORUZ….

Çünkü bizim saygınlığımız, prestijimiz maddiyattan daha önemlidir.

Geçtiğimiz aylarda (10.03.2011) sitemizde ve facebook sayfamızda iki tane eleştiri aldık. Bir tanesi 5 martta yapılan Samsun okul öncesi seminerine katıldığını ve aldıkları cdlerin boş olduğunu ve durumun üzücü olduğunu yazmış. Ama biz 5 Martta Samsun’ da seminer yapmadık ki !!! Hanımefendiye durumu izah ettik. Bizim samsun seminerimiz 30 nisan tarihindedir ve daha önce Samsun ilinde herhangi bir organizasyon yapmadık. Başkalarının yaptığı yanlışlar nedeniyle biz töhmet altında kalıyoruz.

Geçtiğimiz aylarda (10.03.2011) Kocaeli seminerimizin duyurusunu yaptık. Bir üye, "Geçen yılki Kocaeli seminerinde katılım belgelerimizi alamamıştık" vs. gibi ifadeler kullanmış. Biz geçen yıl Kocaeli’ nde seminer yapmadık ki. 21 Mayıs 2011 tarihinde Kocaeli’ nde ilk defa seminer düzenlemeyi planlıyoruz dedik. Hanımefendiye de durumu izah ettik.

Bu tür şikayetler ve olumsuz yaşantılar nedeniyle insanlar seminerlerden soğuyor. Seminerlere katılmak istemiyor. Ön yargıları oluşuyor. Şimdi bu şikayet edilen seminerleri düzenleyen kişi ve kurumlar bu faaliyetleriyle gerçekten okul öncesi eğitim için bir şey yaptıklarına mı inanıyorlar?

ÜZÜCÜ…. GERÇEKTEN ÜZÜCÜ…

Biz artık bu tür haksız eleştiriler istemiyoruz. Lütfen hangi seminere katıldığınıza dikkat ediniz. Eleştirilerinizi ona göre yapınız. Biz "Önce Okul Öncesi Ekibi" yiz. Kırmızı renkli "Önce Okul Öncesi" logomuzun bulunduğu her türlü organizasyon bize aittir ve her organizasyonumuzun sonuna kadar arkasındayız. LÜTFEN KARIŞTIRMAYIN...
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#2
Meltem öğretmenim; Alınan şikayetleri en ince detayına kadar açıklamışsın. Seminerlerde CD satış bölümünde yer aldığım zamanlarda bana da CD ler hakkında olumsuz eleştirilen defalarca gelmiştir. Örneğin; CD açılmıyor, bozuk gibi...

Oysa satışa sunduğumuz etkinlik CD lerimiz kontrolden geçiyor ve bandrollüdür. satın alan bir kişiden bile ''aldığım CD bozuk çıktı'' biçimide geri bildirim gelmemiştir.


Lütfen hangi semineri kimlerin düzenlediğine çok dikkat ediniz arkadaşlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×