Neler yeni

Şişmanlayan Ayıcık

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#1

Seçtiğiniz iki tane ayıcıklı jelibonu su dolu cam bir kabın içine atıyorsunuz. Ayıcıklarımız kabımızın dibine kadar iniyor. Ardından çocuğunuza bundan sonra neler olabileceği konusunda sorular sorup konu üzerinde fikir yürütmesini sağlıyorsunuz. Fikirlerini bir kağıda çizmesi sonradan yapılacak karşılaştırma için güzel bir ön çalışma olabilir.

Bir kaç saat sonra tekrar ayıcıklarımızın yanına gittiğimizde etraflarını küçük küçük baloncukların sardığını görüyoruz. Suya atılmamış bir jelibonla sudakileri karşılaştırıyoruz ve görüyoruz ki, sudakiler biraz şişmanlamış.

Deneyi biraz daha uzatarak ayıcıkları suyun içerisinde 3 gün bekletiyoruz. Üçüncü günün sonunda ise kuru ayıcıklarla yaptığımız karşılaştırmada sudakilerin oldukça şişmanladığını hatta yer yer parçalandığını görüyoruz.

Eğer tat konusunda bir karşılaştırma yapacaksanız, bakteri üretmemesi için ayıcıkları buzdolabında bekletmeniz gerektiğini de hatırlatarak sonuca geçelim. :)

Jelibonlar su, şeker ve jelatinden oluşur. Suyun içerisinde bekleyen jelibonlar bir sünger gibi suyu emer ama suya karışmalarını jelatin denilen madde engeller.

alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×