Neler yeni

Sudoku Oyunu Nasıl Oynanır?

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Sudoku Oyunu Nasıl Oynanır?

Günümüzün en ünlü japon oyunu olan sudoku japonca "Sayılar tek olmalı" anlamına gelmektedir. Sudoku oyunu günümüzün düşünme ve mantık yürütme yeteneğini geliştirmeye en fazla fayda sağlayan zeka oyunu olarak bilinmektedir.

Sudoku oyunu 9 hücreden oluşan 9 karenin 3 boyut diyebileceğimiz düzlemde 1 den 9'a kadar sayıların tek bir defa kullanılması şartı ile dizilmesi gerekiyor. Sudoku oyununda her satır ve sütünda 1'den 9'a kadar olan sayılar sadece bir kez kullanılarak dizilmesi gerekir. Aynı zaman da sudoku oyununda 9 hücreden oluşan her bir kare içinde 1'den 9'a kadar sayılar bir kez kullanılarak dizilmesi gerekir.

Basit olarak sudoku oyununda 3 kural var diyebiliriz. 1'den 9'a kadar olan sayıları her sütüna, her satıra ve her kare içine tekrar etmeden girmeniz gerekir.

Sudoku oyununun mantığı 3 boyutlu olarak düşünebilme yeteneğimizi geliştirmektir. Her sudoku oyununun tek bir çözümü olduğu için tahmin edilerek çözmek neredeyse imkansızdır. Bu yüzden size verilen sayılardan yola çıkarak her bir hücreye hangi sayının geleceğini bulmanız gerekir.

Sudoku oyununda temel olarak iki stateji bulunur. Birincisi hangi hücrede hangi sayıların olabileceği, ikincisi ise hangi kutucukta hangi sayların olamayacağıdır. Bu şekilde sudoku oyununda size verilen sayılara dayanarak hangi hücrelerde hangi sayıların olabileceği ve hangi sayıların olamayacağı mantığına dayanarak sudoku oyununu çözebilirsiniz.


Alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×