Neler yeni

Sunumu Görüntülemek

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
SUNUMU GÖRÜNTÜLEMEK

Sunumunuzu hazırlamaya başlamadan önce, sayfaları nasıl görüntüleyeceğinizi belirlemiş olmalısınız. Çünkü bu karar, sunumun tüm ayarlarını etkileyecek kadar önemli bir faktördür. Peki ama sunumları görüntülemek İçin hangi yöntemlere başvurabiliriz? İşte bu sorunun cevabı...

KAĞIT ÜZERİNDE SUNUM

Eğer hazırladığınız sunum sayfalarını siyah-beyaz bir yazıcının yardımıyla kağıda basacaksanız, açık ve koyu renkli alanlara dikkat etmenizde büyük yarar var. Eğer bu detaya gerekli Önemi vermezseniz, sayfa üzerindeki alanlar da birbirlerine karışabilirler. Kağıt üzerinde sunum yapılacaksa, en İyi yöntem renkli bir yazıcı kullanmaktır.

TEPEGÖZ İLE SUNUM

Sunumu yapacağınız toplantı salonunda bir tepegöz kullanacaksanız, sayfaları asetatların üzerine basmanız gerekecektir. Böyle bir durumda siyah-beyaz baskılar İçin yaptığımız uyarıları mutlaka dikkate almalı ve renk kullanımına özen göstermelisiniz.

PROJEKSİYON CİHAZI İLE SUNUM

Eğer İmkanınız varsa, en etkileyici sunum yöntemi projeksiyon cihazı kullanmaktır. Kaliteli bir projeksiyon cihazının yardımıyla sunumunu duvara yansıtılabilir ve katılımcıların gözünde profesyonel bir etki yaratabilirsiniz. Tabii sunumu görüntülemek İçin kullanılan duvarın temiz ve beyaz olması gerektiğini de unutmayın. Mecbur kalırsanız, duvar yerine uygun bir perdeyi tercih edebilirsiniz.

BİLGİSAYAR EKRANINDAN SUNUM

Sunumunuzu görüntülemek İçin bir dizüstü bilgisayar kullanacaksanız İşiniz oldukça kolay. Bilgisayarı açıp hazırlamış olduğunuz sunumun üzerine çift tıklamanız yeterli olacaktır. Sunumu slayt gösterisi şeklinde ekrana yansıtmak İçin, PowerPoint penceresinin sol alt kısmında bulunan "Slayt Gösterisi" simgesine tıklayın, ilerseniz sayfaların sırayla ve otomatik arak ekrana gelmesini sağlayabilirsiniz. Ancak İki slayt arasındaki geçişi manuel olarak kontrol edebileceğinizi de aklınızdan çıkartmayın.

İPUCU: ÜST VE ALTBİLGİ

Slaytlarınıza tarih, saat ve sayfa numarası gibi ek bilgiler girmek istediğinizde, yine "Ekle" menusunu kullanmalısınız. Menü İçerisinde yer alan "Slayt Numarası" seçeneği, "Üstbilgi ve Altbilgi" isimli yeni bir pencere açmanızı sağlar. Bu pencerenin yardımıyla ek bilgilerin tüm slaytlarda ya da sadece belirtilen slaytta görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. "Tarih ve Saat" seçeneği İse, sunum sayfalarına günün tarihini ve saati eklemekle görevlidir.

Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×