Neler yeni

Yeni Okul Öncesi Programı İle İlgili Önemli Duyuru

Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
9
Beğeniler
0
#1
Değerli Okul Öncesi Öğretmenimiz,

Okul Öncesi Eğitim Programı güncellendi, değişti. 2013-14 eğitim öğretim yılından itibaren bu yeni program uygulanacak.

Bu program değişikliği ile;
1. Aylık plan hazırlama ve uygulama sistemi benimsendi.
2. Eski anlayışla günlük plan hazırlanmasından vazgeçildi. Bu planların yerine “güne başlama zamanı, oyun zamanı, etkinlik zaman, dinlenme zamanı ve günü değerlendirme zamanı vb.” farklı bölümlerden oluşan günlük eğitim akışları oluşturuldu.
3. Öğretmenin “yaratıcı oyun ve etkinlikler hazırlaması, uygulaması ve değerlendirmesi” için değişik kazanım ve göstergelerle etkinlikler hazırlaması ve böylece kendisine bir etkinlik havuzu oluşturması gündeme geldi. Hazırlanacak etkinliklerde, “kazanımlar ve göstergeleri, materyaller, sözcükler ve kavramlar, öğrenme süreci, değerlendirme, aile katılımı, uyarlama vb.” bölümlere yer verilmesi gerekmektedir.
Değerlendirmelerin “betimleyici, duyuşsal, kazanımlara yönelik, yaşamla ilişkilendirme soruları” ile ya da “çalışma sayfaları/bellek kartları, resim, afiş/poster, etkinlikle ilgili çekilen fotoğrafların çocuklarla incelenmesi, sunumu” ile yapılması gerekmektedir.
4. Siz değerli eğitimcilerin dolduracağı formlar, ölçekler vb. dokümanlar değişti.

Lütfen sizlere ulaştırılan ürünleri dikkatli inceleyiniz, Mavi Yunus Okul Öncesi planlarını görmeden karar vermeyiniz.


Mavi Yunus Okul Öncesi, sizler için;
1. Eğitim programındaki tüm değişiklikleri ve güncellemeleri dikkate alarak, farklı yaş gruplarına yönelik yepyeni özel eğitim setleri ve bu eğitim setleri ile kullanacağınız çeşitli sınıf içi / dışı eğitim materyalleri hazırladı.
2. Sizlerin ihtiyaç duyacağı tüm planlar yani “aylık eğitim planı”, “yarım ve tam günlük eğitim akış”ları, yarım ve tam günlük etkinlik örneklerini içeren “etkinlik havuzları” ve “gerekli form ve çizelgeler” programın istediği formatlarda, farklı yaş gruplarına yönelik Mavi Yunus eğitim setleri için ayrı ayrı hazırlandı.
3. Planlarda programın istediği tüm etkinlik türlerine, “Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri” yer verildi. Okul öncesi kavramları, özel gün ve haftalar, aile katılımı ve değerlendirme süreçlerini içeren “büyük grup, küçük grup veya bireysel” etkinlik örnekleri planlandı.
Tüm planlarımız en kısa süre içinde www.maviyunus.com.tr İnternet adresimizden yayınlanacaktır.

Mavi Yunus Okul Öncesi eğitim setlerini kullanan her öğretmene, kullanacağı set için hazırlanmış olan tüm planlar yani “aylık eğitim planları, günlük akış planları ve etkinlik örneklerini içeren etkinlik havuzları, gerekli form ve çizelgeler” özel olarak verilecektir.

Mavi Yunus Okul Öncesi eğitim setlerini tercih ettiğiniz için teşekkür eder, yeni eğitim öğretim yılınızın başarılı geçmesini dileriz.
Saygılarımızla.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×