Düğün Çorbası
(6 kişiliktir)
çorbalar
mutfak
Malzemeler
1 Kuzu Gerdan
3 Çorba Kaşığı Un
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
2 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı:
Kuzu gerdanın kanını çıkartmak için suda bekletelim.
Düdüklüye gerdanla birlikte 4 su bardağı su ve iki defne yaprağı, tane karabiber atarak haşlayalım.
Haşlanmış gerdanı bir kaba alıp etlerini ayıklayıp Küp küp doğrayalım. Et suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alalım. Ateşin altını yakalım.
3 çorba kaşığı un, iki limonun suyu ve yumurtaları katıp bir çırpma teli ile iyice çırpın. Bir kaç kaşık et suyundan alıp alıştıralım. Yavaş yavaş süzülmüş et suyunun içine terbiyeyi ilave ederken karıştırmaya devam edelim. Tuzunu atalım.
Çorba pişerken bir tavada tereyağını eritelim. Küçük doğranmış etleri yağa atıp birkaç kez çevirip kırmızı biber ekleyelim.
Daha sonra çoraba ile buluşturup bir iki taşım daha kaynatıp servise hazırlayalım.
Not: Ben terbiyesine 2-3 diş de sarımsak ekliyorum. Paça tadı veriyor. tavsiye ederim.
Emel ÖZDEMİR
(6 kişiliktir)
çorbalar
mutfak
Malzemeler
1 Kuzu Gerdan
3 Çorba Kaşığı Un
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
2 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı:
Kuzu gerdanın kanını çıkartmak için suda bekletelim.
Düdüklüye gerdanla birlikte 4 su bardağı su ve iki defne yaprağı, tane karabiber atarak haşlayalım.
Haşlanmış gerdanı bir kaba alıp etlerini ayıklayıp Küp küp doğrayalım. Et suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alalım. Ateşin altını yakalım.
3 çorba kaşığı un, iki limonun suyu ve yumurtaları katıp bir çırpma teli ile iyice çırpın. Bir kaç kaşık et suyundan alıp alıştıralım. Yavaş yavaş süzülmüş et suyunun içine terbiyeyi ilave ederken karıştırmaya devam edelim. Tuzunu atalım.
Çorba pişerken bir tavada tereyağını eritelim. Küçük doğranmış etleri yağa atıp birkaç kez çevirip kırmızı biber ekleyelim.
Daha sonra çoraba ile buluşturup bir iki taşım daha kaynatıp servise hazırlayalım.
Not: Ben terbiyesine 2-3 diş de sarımsak ekliyorum. Paça tadı veriyor. tavsiye ederim.
Emel ÖZDEMİR