Çocuklara Karagöz - Hacivat Söyleşmeleri
Piknik Macerası
(Dükkanın önündeler.)
HACİVAT - Sevgili Karagöz'üm, çabuk içeri gir! Ne oldu, bu ne hâl?
KARAGÖZ - Hiç sorma Hacı Cavcav, öldüm bittim!
HACİVAT - Vah vah vah!... Hemen şuraya otur da rahat bir soluk al!
KARAGÖZ - Alamam!... Zaten terliyim, beni hasta mı etmek istiyorsun?
HACİVAT - Efendim hiç ben seni hasta etmek ister miyim?
KARAGÖZ - Köftehor, "Otur da soğuk al!" dedin ya?
HACİVAT - Canım soğuk olur mu, "Soluk, yani nefes al!" dedim. Dinlenmeni istedim.
KARAGÖZ - Öyle söylesene!... Vay vay vayyy...
HACİVAT - İnşaatta falan mı çalıştın Karagöz'üm?
HACİVAT - Ne inşaatı Hacı Cavcav, bugün biraz dinlenmeye gittik!
KARAGÖZ - Allah Allah, üstün-başın toz-toprak içinde? Futbol oynadınız da sen kaleci mi oldun?
KARAGÖZ - Kelleci falan olmadım. Aman aman, eve gidecek hâlim kalmamış...
HACİVAT - Al Karagöz'üm, bir yandan şu ayranı iç de yorgunluğunu alsın!
KARAGÖZ - Sağolasın!... Ohhh lıkır lıkır lıkır... Aklıma geldikçe... Ay aman, başımıza gelenler aklıma geldikçe fena oluyorum.
HACİVAT - Fena mı oluyorsun? İlaç vereyim mi?...
KARAGÖZ - Öyle değil, heh heh!... Hoh hoh hih hüh hüh!...
HACİVAT - Ağlıyor musun, gülüyor musun?
KARAGÖZ - Gülüyorum için için, gülmekten içim bir hoş oluyor.
HACİVAT - Hayrola efendim, bu kadar gülecek neler oldu?
KARAGÖZ - Neler olmadı ki neler!... Ah Hacı Cavcav, senin anlayacağın, komşumuz bizi otomobili ile pikniğe götürdü.
HACİVAT - Aman ne güzel, ne güzel!...
KARAGÖZ - Hay hay, çok güzel!... Otomobilden inince kendimizi bir korunun ortasında bulduk... Tepemiz de kuş sesleri, yanımızda bir çeşme...
HACİVAT - Oooh, yemeklerin tadını çıkardınız tabii...
KARAGÖZ - Çıkaramadık... Aceleden ben tuz diye sabun tozu getirmişim, hepimiz kuduz gibi köpükler saçmaya başladık... Etrafımızda oturanlar hemen toplanıp uzaklara kaçtılar.
HACİVAT - Hah hah hah!... Sonra?...
KARAGÖZ - Biraz sonra yanımıza hışımla bir adam gelip ters ters baktı.
HACİVAT - Allah Allah? Siz ne yaptınız?
KARAGÖZ - Biz kendimizi tutamayıp gülmeye başladık. Adam getirdiği bir karpuzu ikiye ayırıp birini benim kel kafama oturttu, diğerini de komşumuzun suratına...
HACİVAT - Tüh, adam her halde deli?... Ona uyup siz de adama aynı şeyi mi yaptınız yoksa?
KARAGÖZ - Yapacaktık ama bir baktım bizim karpuz yok! Meğer yuvarlanmış, ikiye bölünüp de gelen bu adamın kafasına geçmiş... Hem de uyurken...
HACİVAT - Aman Karagöz'üm, gülmekte haklısın! Hah hah...
KARAGÖZ - Çok gülme pataklarım ha!... Heh heh hih hooo!...
HACİVAT - Eeeeee, sonra?...
KARAGÖZ - Sonra da bir ara top oynayalım dedik... Ben bir vurdum ama tam vurdum.
HACİVAT - Aman yavaş vur Karagöz'üm!
KARAGÖZ - Ben yavaş vurdum ama top hızlı gitmiş.... Az sonra bir kadın topumuzu getirdi.
HACİVAT - Ne iyi insanlar var değil mi?
KARAGÖZ - "Bu topu kim attı?" diye sordu, ben parmak kaldırdım. Arkasında sakladığı sopa ile bana bir girişti. Kaçmaya başladım. Meğer top çayları ile sularını devirmiş...
HACİVAT - Neyse efendim, eğlenceli bir piknik yapmışsınız, salimen dönmüşsünüz...
KARAGÖZ - Çok eğlenceli oldu. Aaaa, aman!... Cep saatim yok Hacı Cavcav!... Üüüüü!... (Karagöz gider.)
//www.kulturcocuk.gov.tr’ den alınmıştır.
Piknik Macerası
(Dükkanın önündeler.)
HACİVAT - Sevgili Karagöz'üm, çabuk içeri gir! Ne oldu, bu ne hâl?
KARAGÖZ - Hiç sorma Hacı Cavcav, öldüm bittim!
HACİVAT - Vah vah vah!... Hemen şuraya otur da rahat bir soluk al!
KARAGÖZ - Alamam!... Zaten terliyim, beni hasta mı etmek istiyorsun?
HACİVAT - Efendim hiç ben seni hasta etmek ister miyim?
KARAGÖZ - Köftehor, "Otur da soğuk al!" dedin ya?
HACİVAT - Canım soğuk olur mu, "Soluk, yani nefes al!" dedim. Dinlenmeni istedim.
KARAGÖZ - Öyle söylesene!... Vay vay vayyy...
HACİVAT - İnşaatta falan mı çalıştın Karagöz'üm?
HACİVAT - Ne inşaatı Hacı Cavcav, bugün biraz dinlenmeye gittik!
KARAGÖZ - Allah Allah, üstün-başın toz-toprak içinde? Futbol oynadınız da sen kaleci mi oldun?
KARAGÖZ - Kelleci falan olmadım. Aman aman, eve gidecek hâlim kalmamış...
HACİVAT - Al Karagöz'üm, bir yandan şu ayranı iç de yorgunluğunu alsın!
KARAGÖZ - Sağolasın!... Ohhh lıkır lıkır lıkır... Aklıma geldikçe... Ay aman, başımıza gelenler aklıma geldikçe fena oluyorum.
HACİVAT - Fena mı oluyorsun? İlaç vereyim mi?...
KARAGÖZ - Öyle değil, heh heh!... Hoh hoh hih hüh hüh!...
HACİVAT - Ağlıyor musun, gülüyor musun?
KARAGÖZ - Gülüyorum için için, gülmekten içim bir hoş oluyor.
HACİVAT - Hayrola efendim, bu kadar gülecek neler oldu?
KARAGÖZ - Neler olmadı ki neler!... Ah Hacı Cavcav, senin anlayacağın, komşumuz bizi otomobili ile pikniğe götürdü.
HACİVAT - Aman ne güzel, ne güzel!...
KARAGÖZ - Hay hay, çok güzel!... Otomobilden inince kendimizi bir korunun ortasında bulduk... Tepemiz de kuş sesleri, yanımızda bir çeşme...
HACİVAT - Oooh, yemeklerin tadını çıkardınız tabii...
KARAGÖZ - Çıkaramadık... Aceleden ben tuz diye sabun tozu getirmişim, hepimiz kuduz gibi köpükler saçmaya başladık... Etrafımızda oturanlar hemen toplanıp uzaklara kaçtılar.
HACİVAT - Hah hah hah!... Sonra?...
KARAGÖZ - Biraz sonra yanımıza hışımla bir adam gelip ters ters baktı.
HACİVAT - Allah Allah? Siz ne yaptınız?
KARAGÖZ - Biz kendimizi tutamayıp gülmeye başladık. Adam getirdiği bir karpuzu ikiye ayırıp birini benim kel kafama oturttu, diğerini de komşumuzun suratına...
HACİVAT - Tüh, adam her halde deli?... Ona uyup siz de adama aynı şeyi mi yaptınız yoksa?
KARAGÖZ - Yapacaktık ama bir baktım bizim karpuz yok! Meğer yuvarlanmış, ikiye bölünüp de gelen bu adamın kafasına geçmiş... Hem de uyurken...
HACİVAT - Aman Karagöz'üm, gülmekte haklısın! Hah hah...
KARAGÖZ - Çok gülme pataklarım ha!... Heh heh hih hooo!...
HACİVAT - Eeeeee, sonra?...
KARAGÖZ - Sonra da bir ara top oynayalım dedik... Ben bir vurdum ama tam vurdum.
HACİVAT - Aman yavaş vur Karagöz'üm!
KARAGÖZ - Ben yavaş vurdum ama top hızlı gitmiş.... Az sonra bir kadın topumuzu getirdi.
HACİVAT - Ne iyi insanlar var değil mi?
KARAGÖZ - "Bu topu kim attı?" diye sordu, ben parmak kaldırdım. Arkasında sakladığı sopa ile bana bir girişti. Kaçmaya başladım. Meğer top çayları ile sularını devirmiş...
HACİVAT - Neyse efendim, eğlenceli bir piknik yapmışsınız, salimen dönmüşsünüz...
KARAGÖZ - Çok eğlenceli oldu. Aaaa, aman!... Cep saatim yok Hacı Cavcav!... Üüüüü!... (Karagöz gider.)
//www.kulturcocuk.gov.tr’ den alınmıştır.