Neler yeni

Sağlıklı Beslenmenin Temel Kuralları

Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,932
Beğeniler
5
#1
Sağlıklı Beslenmenin Temel Kuralları

Sağlıklı beslenme insanın sağlıklı olmasına ve kendini rahat hissetmesine büyük katkı sağlar. Doğru gıdaları ve doğru gıda miktarlarını seçmek bir yandan hem fiziksel olarak sağlıklı olmanızı hemde kendinizi psikolojik olarak iyi hissetmenizi sağlayıp ruh sağlığınıza da olumlu etki yapar.

Sağlıklı beslenip sağlıklı kalmak için bir takım kurallara uyulması gerekir. Sağlıklı beslenmenin temel kurallarından birisi de yeterince sıvı tüketmektir. Yeterli su içmek (günde en az 1.5 litre) vücudun kaybettiği sıvıyı tekrar almasını sağlar. Maden suyu, normal su ve şekersiz meyve çayları sağlığınız için en uygun olanlardır. Bazı durumlarda vücudun sıvı ihtiyacı fazla artar. Örneğin ateşli hastalıklarda, kusme, ihsal ve yoğun fiziksel aktivitelerde. Böyle durumlarda bolca su tüketmeye gayret gösterilmelidir.

Sağlıklı beslenmek için günde bolca meyve ve sebzede yenilmesi gerekir. Bu Sayede organizmanızın vitaminlerle güçlenmesini sağlarsınız. Ayrıca ekmek, makarna, pirinç ve patates gibi tahıl ürünlerini de yemeye özen göstermeniz gerekir. Aynı şekilde süt ve süt ürünleri sağlığınız için büyük önem taşır. Bu ürünler vücudumuzun en önemli kalsiyum sağlayıcılarıdırlar. Fakat yağlı oldukları için süt, süt ve et ürünlerinin aşırı miktarda yenmesi sağlığınız için risk oluşturabilir.

Beslenmenizin en düşük oranını katı ve sıvı yağlar oluşturmalıdır. Bunlar vücuda faydalı katkı sağlar. Fakat yağlı oldukları için doğru miktarlarda alınmalıdırlar. Kilo vermek istediğinizde beslenmenize dikkat etmelisiniz. Doğru besinlerle hem kaloriden tasarruf etmiş olursunuz hemde sağlıklı bir şekilde beslenirsiniz.

Alıntı.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×