Neler yeni

Sağlıklı Kilo Verme

Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,932
Beğeniler
5
#1
Sağlıklı Kilo Verme


Gün geçtikçe kilo problemi yaşayan insanların sayısı artmaktadır. Büyüklerin yanı sıra çocuklarda daha çok kilo sorunu yaşamaya başladı. Birçok kişinin yaşantısı yeterince hareket etmeye engel olmaktadır. Yalnızca iş hayatında değil, boş zamanlarda da kişiler hareket etmek yerine oturmayı ve hareketsiz kalmayı tercih ediyor. Bunların yanı sıra fast food gibi hazır gıdalarla beslenme gün geçtikçe artış göstermekte.

Tüm bunlara karşın neler yapılmalıdır? Sağlıklı kilo nasıl verilir? Bütün bu sorulara bu yazı aracılığıyla yanıt bulabileceksiniz. Sağlıklı kilo verme vücuda sıvı ve kas kütlesi yerine yağ kaybı fırsatı vermek ve kilo kaybını kalıcı olarak muhafaza etmek anlamına gelir.

Vücuduna iyi birşey yapmak isteyenlerin kilo verirken acele etmeyip sabırlı bir şekilde kilo vermeleri gerekir. Kilo vermek için aldığınız kalorilerden daha çok kalori yakmanız gerekiyor. Bunu yapmanın en etkili ve en iyi yolu beslenme alışkanlığınızı tamamen değiştirmek ve daha fazla hareket etmekten geçer.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için hergün gerekli olan kalori miktarından 500, en fazla 1000 kalori daha az miktarda kalori almalısınız. Bunu sürdürdüğünüz taktirde her hafta 05-1 kilo vücut yağı kaybedebilirsiniz.

Aç kalarak kısa sürede verilen kilolar genelde aynı hızla geri alınırlar. Bunu önlemek için disiplinli ve düzenli bir diyeti tercih etmeniz gayet faydalı olacaktır.

Alıntı.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×