- Katılım
- 19 Eyl 2011
- Mesajlar
- 1,090
- Beğeniler
- 4
Süs Hamurunun Yapımı İçin Gerekli Malzemeler :
2 bardak tuz
2/3 bardak su
1 bardak nişasta
Yapılışı :
Belirtilen miktarda tuz ve su karıştırılıp ateşte pişirilir. Daha sonra 1 bardak nişasta 1 bardak suyla eritilip karıştırılarak sıcak karışıma ilave edilir.bu karışım elle toparlanacak kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamuru esnekleştirmek için damla damla su ilave edilerek yoğurulur.
(Bu hamurdan boncuklar da yapabilirsiniz. Bembeyaz, çok güzel boncuklar elde edebilirsiniz.)Alıntıdır.
2 bardak tuz
2/3 bardak su
1 bardak nişasta
Yapılışı :
Belirtilen miktarda tuz ve su karıştırılıp ateşte pişirilir. Daha sonra 1 bardak nişasta 1 bardak suyla eritilip karıştırılarak sıcak karışıma ilave edilir.bu karışım elle toparlanacak kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamuru esnekleştirmek için damla damla su ilave edilerek yoğurulur.
(Bu hamurdan boncuklar da yapabilirsiniz. Bembeyaz, çok güzel boncuklar elde edebilirsiniz.)Alıntıdır.