Neler yeni

Yerli Malı Haftası (Geçen Senelerden)

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#2
Öğretmenim; Halk oyunu kıyafetinizi saklamanız ne güzel olmuş. Çocuklarınıza köy kıyafetlerimiz tanıtmak için harika bir malzeme olmuş.

Ayrıca elmalar grafiğinizi de çok beğendim.

2006 Okul Öncesi Eğitim Program Kitabımızda bu haftaya yer verilmemiştir. Çünkü yerli üretim yerine yabancı üretimin çoğunlukla kullanıldığı yıllar içinde yaşamaktayız. Yerli malı haftasından çok eklediğiniz fotoğraflardan yöresel bir kutlama algıladım. Bundan sonrası için yapılabilecek en doğru hareket de bu olsa gerek.

Amaç 10. Toplumsal yaşamın nasıl sürdüğünü kavrayabilme
Kazanımlar
3. Kendi kültürünün belli başlı özelliklerini açıklar.

Yukardaki amaç ve kazanıma ulaşabilmek için yöresel yemekler günü, giysiler günü, yöremizin geçim kaynakları ya da turizm eşyaları gibi konularla yerli malımızı tanıtmak çok daha yerinde oluyor. Tavsiye ederim. :)
 
Katılım
8 Kas 2011
Mesajlar
370
Beğeniler
2
#3
teşekkür ederim. bizde her sene bu nu konu alıyoruz. planlarımıza amaçlarımıza. geçen senede okulda bu yöreselliği yaşattık . bölgelere has özel yiyecekler yedik. nerede yetiştikleri hakkında sohbet ederken yararlarından da bahsettik. türkiye haritası üzerinde bölgelere bakarken nerelerde neler yetişir ülkemizde neler var öğrendik.
yaptığım işi sonuna dek hakkıyla yapmak hep daha fazlasını vermeye çalışmak çıtayı hep yüksekte tutamayı hedefliyorum. keşke şunuda yapsaydım dememek için.
konuları kavramları vs. ne anlatacaksam düz bir şekilde anlatıp geçmiyorum :) hep görsellikleri kullanıyorum. ilgilerini çok çekiyor , ve kalıcı oluyor.
etkinlikteki elmaları yaparken amasya elması olduğu üzerinede vurgu yapıldı :)
 
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
3
Beğeniler
0
#7
hocam güzel olmuş elinize sağlık, doğu anadolu bölgesinde hayvanların altındaki maddenin ne olduğunu öğrenebilir miyim acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×